Q Acoustics Concept 30

1199,00

Ultrakompakti hyllykaiutin joka puskee järkihintaisen kaiuttimen rajoja entistä pidemmälle Hinta/pari

  

QAcoustics on budjettiluokan referenssi. Mallisto tarjoaa musikaalisen äänentoiston, mutta ei kallista hintalappua. Priorisointi suunnittelutyössä on tehty kerrankin oikein, mikä on tässä hintaluokassa todella harvinaista. Siinä QAcousticsin asiallinen resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Concept 30

Q Acousticsin arvostettu Concept-mallisto on laajentunut kohtuuhintaisella Concept 30 jalustakaiutinparilla. Hyllyssä, tasolla tai lisävarusteena saatavalla jalustalla tai seinätelineellä – Concept 30 on kaikissa asennuspaikoissa upeasti soiva kaiutin, joka antaa vuodesta toiseen omistamisen iloa myös elegantilla olemuksellaan.

Sanoimme ei värittyneelle äänentoistolle

Concept 30:n tärkeimmät akustiset innovaatiot löytyvät hiljaisimman mahdollisen kotelon suunnittelusta. Nämä kaiuttimet ovat upealla tavalla vapaita sisäisistä tai ulkoisista resonansseista, ja ne tarjoavat fokusoidun stereokuvan, tarkan äänen ja läpikuultavan äänikentän, joka jäljittelee live-esitystä kotonasi.

Kaikki resonansseja estävät innovaatiomme antavat huippuluokan elementeille mahdollisuuden tehdä työtään tuottaakseen realistisimman ja mukaansatempaavimman äänen tässä hintaluokassa.

Hallittua tehoa

Sekä 5 tuuman mid-/bassoelementti että 1 tuuman diskanttielementti on suunniteltu tärkeäksi osaksi kotelon mekaanista rakennetta. Elementit kiinnitetään jäykkään 3 mm:n alumiinilevyyn ennen kokonaisuuden asentamista koteloon. Tämä antaa oikean akustisen tiivistyksen, vaimentaa värinää ja minimoi rakenteellisen kytkennän.

Diskanttielementti on ilmatiiviisti suljettu ja mekaanisesti eristetty (kelluva) etulevystä, mikä tarkoittaa pienempää säröä ja alempaa jakotaajuutta, saumattoman toiston varmistamiseksi jakoalueella. Mid-/bassoelementin suuri 30,5 mm puhekela parantaa moottorin voimaa, mikä johtaa 50 % parempaan tehonkestoon verrattuna vastaavan kokoisissa elementeissä tyypillisesti käytettyyn 25,4 mm puhekelaan.

Lopuksi jakosuodin on asennettu erilliseen eristettyyn alustaan, mikä pitää sen vapaana äänenlaatua verottavista värinöistä ja erossa elementtien sähkömagneettisilta vaikutuksilta.

Elegantti muotoilu

300- ja 500-lippulaivamalleista tutut hienostuneet muotoilulinjat ja upea korkeakiiltoinen viimeistely toistuvat tässä alumiinisella etulevyllä varustetussa Concept 30-mallissa. Concept 30 on saatavilla kolmella näyttävällä pianolakatulla viimeistelyllä: musta, hopea ja valkoinen.

Gelcore™-tekniikka

Alkuperäisessä Concept-kaiuttimessa esitelty Gelcore™-kotelorakenne on suunniteltu minimoimaan korkeataajuinen melu. Ainutlaatuinen toteutus koostuu kovettumattomasta geelistä, joka on lisätty kahden erillisen kotelokerroksen väliin. Tämä erityinen yhdistelmä muuttaa liike-energian synnyttämän korkeataajuisen värinän lämmöksi, jolloin lopputuloksena on rauhaisa ja tarkka äänentoisto.

Eristävä ripustusjärjestelmä

Concept 30 käyttää muunnelmaa erittäin tehokkaasta pohjaosan jousitetusta eristysalustasta, joka nähtiin ensimmäisen kerran Concept 300:ssa. Kaksi levyä on erotettu toisistaan? ripustusosilla, jotka eristävät kotelon tehokkaasti ulkoisen tärinän aiheuttamilta häiriöiltä. Vaikutuksen kuulee erityisesti  tarkempana stereokuvana ja äänikentän lisääntyneenä syvyysvaikutelmana.

P2P™ (Point to Point™) -tekniikka

Jotta kotelo pysyy mahdollisimman vakaana, Concept 30 käyttää P2P™ (Point to Point™) jäykistysratkaisua. Ensimmäistä kertaa Concept 500:ssa esitelty vahvistus on asennettu kotelon sisäalueille, jotka ovat alttiina matalataajuisille jälkikaiunnalle.

Kotelon P2P™-jäykistystä on tutkittu käyttämällä Finite Element Analysis -työkalua ja lasermittausta, jolloin lopputulos on voitu optimoida mikroskooppiselle tasolle asti.

Tämän huipputeknologian avulla Q Acoustics on kyennyt tunnistamaan ja soveltamaan jäykistystä tarkasti kotelon strategisesti tärkeimmissä kohdissa, jotka vaativat lisätukea.

Bi-Wire-liitäntä

Kaikissa Concept-sarjan malleissa on Bi-Wire-liitäntä kaiutinkaapeleille. Kaiuttimeen voidaan siten vetää kaksi erillistä kaapeliparia vahvistimesta. Tuplajohdotuksen avulla voidaan minimoida korkeiden ja matalien taajuuksien välisen vuorovaikutuksen aiheuttamaa keskinäismodulaatiosäröä, minkä seurauksena keskialue toistuu selkeämmin.

Ominaisuuksia:

Bassoelementti: 1x 125 mm (5 tuumaa)
Diskanttielementti: 1x 25 mm (1 tuumaa)
Taajuusvaste (-6dB): 54 Hz – 30 kHz
Nimellisimpedanssi: 6 ohmia
Minimi-impedanssi: 3.9 ohmia
Herkkyys (2,83 V @ 1 kHz): 87 dB/w/m
Suositeltu vahvistimen teho per kanava: 25-100 W
Jakotaajuus: 2,4 kHz
Särö (120 Hz – 20 kHz, @ 2,83 Vrms): <0,2 %
Kotelon tehollinen tilavuus: 7,0 L
Mitat (per kaiutin, KxLxS): 284 x 180 x 319 mm
Paino (per kaiutin): 7,9 kg

Mukana paketissa:

2x Concept 30 kaiutin
2x etukangas (magneettikiinnityksellä)
2x vaahtomuovitulppa (bassotoiston säätämiseksi lähelle seinää sijoitettaessa)
1x omistajan käsikirja

Hinta/pari

Väri

musta, valkoinen

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.