akustiikka_banner(1)
Näytä tuotteet / Vieraile sivulla

 

Edesmennyt Jim Pembroke totesi minulle aikanaan Iissä Rysäklubilla, että täällä on hyvä akustiikka ja täällä on kiva soittaa. Pyöritin silloin seitkytluvun alussa lukiolaisena vanhassa Iin maamiesseurantalossa Rysäklubi nimistä nuorten rokkipaikkaa. Wigwam kävi kolme kertaa soittamassa ja hurjin ilta oli, kun sain Tasavallan Presidentin ja Wigwamin samalle illalle esiintymään. Sisälle sai ottaa virallisesti 200 ihmistä. Poliisit sulkivat ovet, kun tuvassa oli reilut viisisataa ihmistä. Ulos jäi pari bussilastillista. Kumma, kun ei syntynyt mitään mekkalaa.

Lukioaikana kaverit perustivat bändin ja pyysivät minuakin soittamaan, soitin ehkä 20 s. ja totesimme hiljaisesti, ettei minusta tule soittajaa, joten pysyin rokkijuttujen järjestelypuolella. Näiden soittajakavereiden kanssa järjestimme Iissä kaksipäiväiset rokkifestivaalit seitkytluvun alussa. Ruisrocki oli ollut silloin yhden kerran. Tästä riittäisi pitkästi tarinaa, mutta jätän sen nyt.

Musiikkia on siis tullut kuunneltua pitkin elämän vartta ja välillä myös mopo karkaa käsistä. Ostin hifikaupan Turusta vuonna 2010, joka oli silloin nimeltään Highend Studio, sen jälkeen Hifiturku ja myöhemmin Audiokauppa. Hifikaupan olen laittanut kiinni vuonna 2019 ja ajattelin jäädä vapaalle, mutta se jäi vain ajatukseksi, sillä hifikaupan aikaan akustiikka alkoi kiinnostamaan entistä enemmän.

Onhan tuota tullut myytyä paljonkin erilaisia akustiikkalevyjä ja erilaisia ohjelmallisia korjaimia ja vahvistimia, joissa on sisäänrakennettu ohjelmallinen korjaussysteemi.

Voisi sanoa, että varsinainen herääminen hyvään akustiikkaan tapahtui erään asiakkaan luona. Hän oli itse toteuttanut bassoansat ja diffuusorit kuuntelutilaansa. Parempi myöhään kuin ei koskaan. Siitä lähtien olen kehittänyt fyysisiä tuotteita akustiikan parantamiseksi, kuten bassoansoja ja diffuusoreita.

Ensimmäiset bassoansat sainkin myyntiin keväällä 2019 ja sitten tulikin korona. Minulla oli vaikeuksia kahden eri valmistajan kanssa, oli toimitusvaikeuksia ja myös hintajuttuja. Sain kuitenkin teetettyä pari erää ja myytyä tuotetta nimeltään BASSAN125. Homma seisoi kuitenkin 2020 enkä uskaltanut markkinoida Bassaneita näiden hinta- ja toimitusvaikeuksien takia. Etsin uutta valmistajaa vuosien 2020-2021 välillä ja vihdoin kesän 2021 lopulla uusi valmistaja löytyi ja 2021 loka-/marraskuulla tulee myyntiin täysin uudet versiot bassoansoista: BASSAN60 ja BASSAN120. Diffuusorit tulevat myöhemmin.

Akustiikka.com:n tavoite on saada mahdollisimman luonnollisen musiikin toisto tilassa. Moni on tottunut esimerkiksi voimakkaaseen pyöreään ”alapään” toistoon ja outoihin kaikuheijastuksiin ja niin tasaiseen toistoon, että niistä pois oppiminen ei ehkä ole niin helppoa.

Ala- ja keskibassot kuriin bassoansoilla ja heijastukset kuntoon diffuusoreilla – ei dumppaamisella eikä huonekorjaimella. Loppujen lopuksi hyvinkin yksinkertaista ja palkitsevaa. Kun akustiikka on kohtuullisessa kunnossa, niin on helppo kuunnella ja nauttia eläväisestä musiikista. Myös uusien laitteiden testaaminen helpottuu, kun musiikki soljuu.

Luota siis omiin korviisi!

 

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.