klipsch-banner

Klipschin Heritage-mallisarjan kaiuttimet ovat niitä, joiden teknisessä suunnitellussa ja kehitystyössä Klipschin perustajalla Paul W. Klipschilla oli merkittävä osuus. Jokainen Heritage-kaiuttimista valmistetaan USAssa kuten aikoinaan ja kaikissa noudatetaan Klipschin arvostettua, perinteistä torvikaiutintekniikkaa. Kotelot on viimeistelty vintage-henkisillä huonekaluvaneereilla. Stereo-parin kummankin kaiuttimen viilupinnan kuviointi on sovitettu yhteen jotta ne näyttäisivät identtisiltä. Jokainen Heritage-kaiutin on valmistettu Klipschin tiukkojen standardien mukaan, tarkastettu ja varustettu sarjanumerokyltillä. Jokainen Klipsch Heritage -sarjan kaiutin on elinikäinen sijoitus.

Näytä tuotteet / Vieraile sivustolla

Klipschin historia

Vuonna 1946 Arkansasissa perustettu ja Indianapolissa Indianassa USAssa sijaitseva Klipsch (Audio Technologies) valmistaa kaiutinelementtejä ja koteloita sekä valmiita kaiuttimia, joiden joukossa on useita todellisia merkkipaaluja äänentoiston ja kaiutinrakentamisen historiassa.

Yhtiön perusti kaiutinrakentamisen oman tien kulkijanero Paul W. Klipsch, joka hämmästytti maailmaa legendaarisella 24 patentin Klipschorn-kaiuttimella 1940-luvulla. Klipschorn on pisimpään yhtäjaksoisesti tuotannossa ollut kaiutin ja on tuotannossa edelleen.

Klipschin päämäärä on alusta alkaen ollut selvä: tuoda elävä musiikki olohuoneeseen ja tuoda se voimalla ja realismilla. Tässä tehtävässä huonetilaan akustisesti erinomaisesti kytkeytyvät torvikaiuttimet ovat olleet aina etusijalla Klipschin suunnittelufilosofiassa.

Klipschin torvikaiuttimet ovat vaikuttaneet merkittävästi jälkipolviin. Harrastajat kaikkialla maailmassa vannovat edelleen Klipschin legendaarisissa kaiuttimissa käytettyjen tekniikoiden nimeen. Sama tekniikka on edelleen käytössä Klipschin nykykaiuttimissa.

Torvielementeillä Klipschin on onnistunut pitämään kiinni tavoitteistaan kuten riittävä herkkyys pienitehoisillekin vahvistimille, mahdollisimman pieni keskeismodulaatiosärö, laaja dynamiikka (tuottavat puhtaasti sekä vaimeita että kovia ääniä), enemmän tai vähemmän vakiosuuntaavuus sekä tasainen taajuusvaste yli koko toistokaistan.

Klipsch on myös ahkerasti kehittänyt torvikaiutintekniikkaansa ja esittänyt ratkaisuja torvikaiuttimiin liittyviin resonanssiongelmiin esimerkiksi uusin materiaalivalinnoin ja jakosuodinratkaisuin. Klipschin innovaatioihin kuuluu muun muassa 1989 esitelty tractrix-keskialueen torvi avoimella ja värittymättömällä äänellä. Matkan varrella Klipsch on myös siirtynyt kompressioajureiden silkkikalvoista fenolin, alumiinin ja titaanin käyttöön kalvomateriaalina. Myös torvien valmistusmateriaali on vaihtunut uusien materiaalivaihtoehtojen myötä.

Klipschin kaiuttimet on tehty kestämään. Tehtaan käsityöläisistä Arkansisissa Indianapoliksen insinööreihin, Klipsch on aina panostanut kaiutinkoteloiden suunnitteluun ja valmistukseen vaatimuksena, että Klipschin kaiuttimet kestävät sukupolvelta toiselle.

MR Hifi suosittelee

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.