Rega Planar 10

alk. 4999,00

Regan paras levysoitin kautta aikojen – se on koettava! Demokoneemme uudella Apheta3-rasialla.

  

Rega Planar 10 -levysoitin ja P10 PSU -virtalähde

Regan huippulevysoittimesta, Naiadista, innoituksensa saanut ja puhtaalta pöydältä suunniteltu Planar 10 loistaa eksoottisilla materiaalivalinnoilla ja edistyksellisillä teknisillä ratkaisuilla. Uudet innovaatiot laakeroinnissa, apulautasessa, moottorissa ja vetohihnan suunnittelussa ovat johtaneet aiempaa suurempaan tarkkuuteen muun muassa levylautasen pyörimisnopeudessa.

Regan tapaan Planar 10 on rakennettu kevyen, värähtelyenergiaa hylkivän plintin ympärille. Plintin valmistuksessa on käytetty pienimassaista Tancast 8 -polyuretaanivaahtoa kahden, poikkeuksellisen ohuen ja jäykän korkeapainelaminaattikerroksen välissä. Rakenteen ansiosta plintti on 30% kevyempi kuin alkuperäisessä RP10-soittimessa. Kevyt plintti yhdistettynä keraamiseen ylätukeen sekä äänivarren alustan ja levylautasen laakerin väliin asennettuun, fenolihartsista tehtyyn alatukeen jäykentävät rakennetta ja estävät värähtelyenergian siirtymisen moottorista tai ripustuksesta levyyn. Tuplatukiratkaisu mahdollistaa suuremman runkopaksuuden avainalueilla.

Keraamisesta oksidijauheesta valmistettua levylautasta kannattelee pienimassainen, taitavasti runkoon asennettu keskilaakeripesä, missä yhdestä kappaleesta tehty apulautanen ja teräksinen keskitappi pyörii erikoisvalmisteisessa messinkiholkissa.

Uuden sukupolven tärinätön 24v synkroninen moottori on eristetty tehokkaasti soittimen rungosta vetoakselin pysyessä tarkasti paikallaan. Jokainen moottori on yksilöllisesti viritetty (mm. värähtelyn poisto) vastaamaan sille varattua erikoiskoteloitua PL10 PSU -virtalähdettä optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. PL10 PSU tuottaa moottorin vakaan ohjauksen ja kätevän sähköisen nopeudenvalinnan (dsp-generaattorilla) mukaan lukien kierrosnopeuden hienosäädön. Tärinätön ja jäykempi moottori hyötyy enemmän uudesta tarkkaan työstetystä EBLT-vetohihnasta, jonka kumiyhdistettä Rega on kehittänyt kolme vuotta.

Mitat:

Planar 10 (pölysuoja päällä)
Leveys 420mm
Syvyys 315mm
Korkeus 125mm
Paino 4.7 kg

P10 PSU
Leveys 218mm
Sysvyys 320mm
Korkeus 80mm
Paino 3 kg

RB3000-äänivarsi

Planar 10:ssä on Regan uusi RB3000-äänivarsi, joka on materiaalivalinnoilla tehty kriittisiltä osin jäykäksi ja pienin toleranssein suunniteltu niin, että siinä on mahdollisimman vähän liimattavia liitoksia. Varsiputki on valmistettu alumiinista ja massan jakauma on suunniteltu uudelleen resonanssien vähentämiseksi entisestään putken muotoilun lisätessä kokoonpanon jäykkyyttä ja vähentäen laakereiden rasitusta. Soittimen pienmassainen laakerikokoonpano sekä jäykkä keraaminen ylätuki luovat täydellisen alustan äänivarrelle.

Sekä horisontaalisen että vertikaalisen ripustuksen valmistukseen on käytetty parannettua valmistusprosessissa, joka mahdollistaa millin tuhannesosan tarkkuuden varren laakerikokoonpanossa tuottaen täysin kitkattoman liikkeen ja osaltaan mahdollistaen levyuran tarkan lukemisen. Kaikki mekaaniset häiriöt on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon ja vaikutus äänivarteen ja äänirasiaan minimoitu. RB3000-varsi on myös varustettu parannetulla, pienimassaisella ja tarkalla sivuttaisvedonkompensaatiomekanismilla.

Rega Apheta3 mc-äänirasia

Planar 10 on saatavana Regan uusi Apheta 3 MC -äänirasia tehtaalla valmiiksi asennettuna, mitä vaihtoehtoa Rega myös erityisesti suosittelee. Regan tapaan äänirasian runko on tehty yhdestä kappaleesta ilman liitoksia, eikä pienimassaista generaattoria ole dempattu (rasiasta puuttuu tavanomainen teräslankajousitus ja vaahtokumivaimennus). Apheta 3 ei tuota yli 10 kHz resonanssia, ja siksi korkeat diskanttiäänet toistuvat erittäin selkeästi ja puhtaasti. Bassotoisto on voimakasta ja tiukkaa. Neulavarressa on käytetty ainutlaatuista rhboboid-pivottia. Apheta 3: ssa on tehokas neodyymimagneetti ja huolellisesti rautaytimen ympärille käsin käämitty, aiempaa pienempi kela. Timanttineulassa on käytetty Regan pitkään kehittämää Fine Line-profiilia. Apheta 3 on asennettu uudelleen suunniteltuun, yksiosaiseen liitoksettomaan, eloksoidusta alumiinista valmistettuun runkoon. Erityisesti tarkkuutta on käytetty pivotin kiinnitysreiän ja magneettimekanismin kiinnitysreiän kohdistuksessa ja keskinäisessä mitoituksessa. Ohuet kaapelit on suojattu jäykällä savulasikotelolla.

Neulavoima 1.9 – 2.0 g
Oton kuormaimpedanssi 100 ohm
Kuormakapaistanssi 1000 pF
Antoimpedanssi 10 ohm
Nimellinen antojännite 350 μV
Kanavatasapaino ≥ 20 μV
Kanavaerotus ≥ -29 dB
Massa 6 g

Valmistajan tuotesivu

Bonus
Tämän levysoittimen nettiostaja saa kaupan päälle vinyyliharrastajan selviytymispakkauksen. Pakkaukseen sisältyy levyharja, neulaharja ja mekaaninen neulavaaka. Edun arvo on n. 50 euroa.

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa , , ,
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.