Melco N50 HDD

3499,00

Korkean resoluution digitaalinen musiikkikirjasto.

  

Melco N50 HDD

N50 on entisestään parannettu painos Melcon mainetta niittäneestä musiikkikirjastosta. Myös N50 on rakennettu Japanissa parhaita osia ja osaamista hyödyntäen. N50 toimii digitaalisen musiikkikirjastosi sydämenä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Lähes neljän teratavun muisti riittää tuhansille CD-levyille ja HD-albumeille, mutta moni käyttää Melcoa myös puhtaasti huipputason striimerinä esimerkiksi Qobuz-musiikkipalvelun kanssa. Poikkeuksellisen korkealaatuisen HDD-levyn ansiosta äänentoistoa heikentävät häiriötekijät, kuten turhat pakkaus- ja nopeutustekniikat sekä virtapurskeet loistavat poissaolollaan.

Melco on kytkentätavasta riippuen striimeri, musiikkikirjasto tai molemmat:

1) USB DA-muuntimeen liitettynä Melco toimii striimerinä ja musiikkirjastona
Tällöin Melco vastaa käyttötavoiltaan perinteistä verkkomusiikkisoitinta. Sitä ohjataan joko omalla iPadille tarkoitetulla sovelluksella (Melco Music HD) tai esimerkiksi Androidille saatavalla Bubble upnp -ohjaussovelluksella. Striimauspalveluista suosittelemme erityisesti Qobuzia sen äänenlaadun ja avoimuuden puolesta (ei MQA-lisensointia ja äänenlaadun heikennystä Tidalin tapaan). Vieläkin parempaa äänenlaatua saat tuomalla Melcoon omat CD-levysi tai ostamalla studiolaatuisia tallenteita netin musiikkikaupoista. Highresaudio.com ja Qobuz musiikkikaupoista hankitut albumit latautuvat Melcoon automaattisesti! Samalla Melco voi jakaa musiikin kotiverkon muille musiikkisoittimille tai monihuonejärjestelmille, kuten Denonin HEOS.

2) Melco parantaa jo olemassa olevan striimerin äänenlaatua (ja toimii luonnollisesti musiikkikirjastona)
Kahden Ethernet-liitännän ansiosta myös erillinen digitaalinen musiikkistriimeri (esimerkiksi Linn, Naim) voidaan liittää Melcon kautta kodin verkkoympäristöön parhaalla mahdollisella äänenlaadulla. Melco eristää striimeriltä verkon dataliikenteen ja maadoituksen aiheuttamat häiriöt, jolloin striimeri saa puhtaan väylän musiikkikirjastoon ja netin musiikkipalveluihin.

Liitännöistä…
Viiden USB-liitännän ansiosta voit liittää lisävarusteena saatavan ulkoisen CD-aseman CD-levyjen automaattista tuontia varten, suorittaa musiikin varmuuskopioinnin ulkoiselle muistille, kasvattaa sisäisen muistin kapasiteettia entisestään ja liittää Melcon jitteristä vapaan ulostulosignaalin mieleiseesi DA-muuntimeen.

Tekniset tiedot:

Kapasiteetti: 6 teratavua, laajennettavissa ulkoisella lisämuistilla
Puhtaasti audiokäyttöön optimoitu rauta ja ohjelmisto
USB-portit: 4x USB3.0, 1x USB 2.0 DAC-lähtö järeällä Neutrik-liittimellä
Mitat (LxKxS): 436 x 70 x 352 mm
Paino: 7 kg

Jatka lukemista, jos haluat tutustua yksityiskohtaisemmin Melcon ominaisuuksiin ja näkemyksiimme digitaalisesta musiikintoistosta…

Unohda tietokone, vaikeat verkkoviritykset ja hankala musiikin lataaminen – Melco on tehty tinkimättömään musiikista nauttimiseen.

Mikä ihmeen Melco`?

Melco on perustettu vuonna 1975. Alun perin Melco rakensi eräitä aikansa hienoimmista High End -äänentoistolaitteista, kuten vuonna 1980 julkistettu ja suuresti arvostettu Melcon vinyylisoitin. Melcosta tuli myöhemmin Buffalo – Japanin suurimpia IT-laitevalmistajia. Melco nostettiin merkkinä uudelleen esiin, kun digitaalisen musiikin toisto ja tallennus olivat kypsiä hyötymään omistajansa intohimoisesta suhtautumisesta musiikinkuunteluun. Näin yhtiön perinteet voitiin yhdistää modernilla tavalla yrityksen uuteen osaamiseen. Melco muodostuu sanoista ”Maki Engineering Laboratory Company”.

Melco on tehty kaikin tavoin tinkimättömään musiikista nauttimiseen. Melcon perimmäinen ajatus on musiikkisi turvallinen säilöminen ja toistaminen täysin prosessoimatta, alkuperäisellä äänenlaadulla. Melcoa voisikin ajatella nykyajan versiona menneiden vuosien High-End -tasoisista äänilähteistä (CD-soittimet, vinyylisoittimet ja kelanauhurit). Toisin kuin vanhoilla fyysisillä äänilähteillä, Melco ei ”formaattina” varsinaisesti vanhene tai poistu markkinoilta – Melco nimittäin tukee kaikkia oleellisia digitaalisia musiikkiformaatteja. Lisäksi Melcon käyttöjärjestelmä on päivitettävissä mahdollisten uusien ääniformaattien saavuttaessa jalansijaa.

Japanissa valmistettu Melcon musiikkikirjasto on ratkaisu jokaiselle musiikin ystävälle, joka haluaa CD-kirjastonsa laadukkaasti ja helposti saataville, tai joka haluaa kokea musiikin perinteisiä striimauspalveluja tasokkaammalla äänenlaadulla. Melcoon mahtuu tuhansia CD-levyjä ja/tai HiRes-tallenteita. Voit jakaa Melcolta musiikkia kaikkiin kodin huoneisiin, joissa sinulla on verkkosoitin. Denon Heos, Linn, Naim, Cambridge Audio, Marantz, NAD – vaihtoehtoja on paljon. Melco tarjoilee musiikin näppärästi myös HEOS-, Sonos- tai Blusound -monihuonejärjestelmille. Melcon musiikkikirjasto on lisäksi täysin ylivoimainen äänilähde kuunteluhuoneessasi majailevalle huippuluokan hifijärjestelmälle, jolle voit syöttää Melcosta virheetöntä musiikkia USB-liitäntää käyttämällä. USB DA-muuntimeen yhdistettynä Melcosta tulee täysiverinen digitaalisoitin, jonka kautta voit CD- ja Hi-Res-musiikkikirjastosi ohella käyttää myös Qobuzin tai Tidalin musiikkipalveluita.

Mistä laadukkaita äänitteitä`?

Studiotasoisen musiikin hankkiminen on toistaiseksi ollut varsin hankalaa tietokonejumppaa, mutta Melco tekee siitäkin lastenleikkiä. Voit linkittää Melcon esimerkiksi arvostettuihin Highresaudio ja Qobuz musiikkikauppoihin. Kun ostat mieleistäsi musiikkia, Melco noutaa tiedostot automaattisesti.

Tietokonetta ei tarvita asennuksessa, eikä käyttäjä tarvitse erikoistuntemusta verkkotekniikasta.

Melcossa on erityinen verkkoliitäntä musiikkistriimeriä varten sekä toinen liitäntä nettiyhteyttä ja ohjausta varten – näin varmistetaan korkealaatuinen ja luotettava musiikintoisto jopa hankalissa verkkoympäristöissä.

Selkeä OLED-näyttö esittää toistettavan kappaleen tietoja ja toimii myös helppokäyttöisenä käyttöliittymänä neljän näppäimen avulla.

Yksinkertainen käyttövalikko.

Virtakytkin etupaneelissa, kuten perinteisissä hifilaitteissa.

Nopea käynnistys- ja sammutusaika, joskin Melco on erityisen luotettava kumppani myös 24/7-käyttöön.

Huoleton vikatilanteissa – esimerkiksi sähkökatkoksen yhteydessä laite osaa sammuttaa itsensä hallitusti.

Melcoa voi käyttää myös USB:n kautta liitettynä kaikkiin standardin mukaisiin DA-muuntimiin (USB Audio 2.0), jolloin ohjaus tapahtuu tabletilla tai puhelimella – aivan kuten käyttäisit normaalia musiikkistriimeriä. Ohjaus onnistuu mukavimmin iPadilla esimerkiksi Melcon, Linnin tai Luminin sovelluksilla. Android-ympäristössä hyväksi havaittu vastaava sovellus on BubbleUPnP.

USB-DA-muuntimeen liitettynä Melco voi toistaa musiikkia oman kirjastonsa lisäksi kotiverkon muilta musiikkipalvelimilta (esim. tietokoneet ja NAS-laitteet).

Melco tukee tauotonta (Gapless) kappaletoistoa (WAV, FLAC, AIFF, ALAC).

Melco tukee kaikkia oleellisia digitaalisen musiikin tiedostomuotoja (AAC, AIFF, ALAC, DSF, DSDIFF, FLAC, MP3, OGG, WAV). Myös MQA-koodatut tiedostot voidaan toistaa yhteensopivalla DACilla.

Melco – Suoralataus

Lisää Highresaudio tai Qobuz käyttäjätunnus ja salasana Melcoon. Kun ostat mieleistäsi musiikkia, Melco lataa tiedostot automaattisesti. Ei tarvetta ladata ja siirtää tiedostoja tietokoneella. Melco varmistaa musiikin virheettömän tallennuksen vertaamalla sitä palvelimen tarkistustiedostoon.

Melco – teknisiä yksityiskohtia

Erityinen LAN-portti musiikkisoittimelle (striimerille) – tiedonsiirron virheettömyys ja yksinkertainen käyttöönotto.

Galvaanisesti erotetut Ethernet-portit – täydellinen sähköinen suojaus eliminoi mahdolliset häiriölähteet.

LAN LED -merkkivalojen poiskytkentä – varmistaa tiedonsiirron absoluuttisen eheyden.

Oma virransyöttöpiiri LAN-porteille – parantaa edelleen häiriösuojausta.

Audiofiilitasoinen ultrapienen jitterin datakello – eliminoi tehokkaasti äänenlaatua heikentävän jitterin muodostumisen.

Miten siirrän musiikkia Melcon kirjastoon? 

Musiikki on yksinkertaisinta siirtää Melcoon pääasiassa neljää tapaa käyttäen:

1. Tallennus CD-levyiltä ulkoista asemaa käyttäen (lisävaruste). Ulkoinen asema liitetään Melcon USB-liitäntään. CD-levy asetetaan asemaan. Melco noutaa albumin kappaletiedot ja kansitaiteen laajasta tietopankista. Jos kansitaidetta ei ole saatavilla, sen voi itse lisätä albumin kansioon esimerkiksi tietokoneen tai iPadin avulla. Levyn siirto täysin alkuperäisellä laadulla kestää aseman nopeudesta riippuen joitakin minuutteja.

2. Musiikkia sisältävä USB-muisti voidaan liittää Melcon USB-porttiin. Melco taltioi musiikin automaattisesti alkuperäistä kansiointia ja tiedostonimiä noudattaen.

3. Musiikki voidaan siirtää kotiverkon yli – on tietokoneesi sitten Mac tai PC. Melco näkyy verkossa normaalina verkkotallennuslaitteena.

4. Voit ostaa poikkeuksellisen korkealaatuisia tallenteita esimerkiksi Highresaudio ja Qobuz musiikkikaupoista.

5. Melco Music HD -sovellus sisältää myös Qbouz- ja Tidal-musiikkipalvelun integraation. Lisää vain tilisi tiedot, niin pääset kuuntelemaan soittolistojasi – tietenkin Melcon ensiluokkaista äänenlaatua hyödyntäen.

Miksi Melcossa ei ole sisäistä CD-asemaa?

Ulkoisen aseman käyttö parantaa musiikkikirjaston luotettavuutta. Lisäksi se varmistaa puhtaamman äänenlaadun, kun laitteen virransyöttö ja häiriösuojaus on voitu optimoida paremmin.

Tarvitsenko todella musiikkikirjastoa? 

Mielestämme jokainen musiikkikirjasto on vaalimisen arvoinen. Erityisesti, jos musiikki on sinulle tärkeää ja olet kerännyt elämäsi aikana runsaan kirjaston CD-levyjä. Melco pystyy tuottamaan musiikillisia elämyksiä, jotka ovat vähintään samalla tasolla parhaiden CD- tai vinyylisoittimien kanssa.

Miksi en vain striimaisi musiikkia Spotifystä? 

Melcossa saat samalla mukavan ja paremmin soivan käyttöliittymän Qobuz- ja Tidal-musiikkipalveluille, joten sinun ei tarvitse luopua striimauksesta. Tulet kuitenkin huomaamaan, että äänenlaatu kuulostaa musiikkipalveluja paremmalta toistaessasi laadukkaita tiedostoja Melcon sisäiseltä muistilta. Musiikki virtaa elävästi ja herkästi. Moni Melcon uusi käyttäjä on todennut musiikinkuuntelunsa lisääntyneen selvästi paremman äänenlaadun myötä. Hyvin mahdollisesti huomaatkin kerääväsi jälleen enemmän omaa musiikkia sen sijaan, että ”vuokraisit” keskinkertaista äänenlaatua kuukausimaksua vastaan!

Voinko kuunnella Melcon kautta Internet-radiokanavia?  

USB-DA-muuntimeen liitettynä kyllä. Onneksi tietyt asemat, kuten Radio Paradise, Absolute Radio ja Audiophile tarjoavat hyvinkin asiallista äänenlaatua sekä erinomaisen valikoiman musiikkia muun muassa Rock, Blues, Jazz, Classical ja Alternative – genreistä. Jos käytössäsi on erillinen verkkomusiikkisoitin, voit luonnollisesti jatkaa sen nettiradio-ominaisuuksien hyödyntämistä. Todennäköisesti tässäkin tapauksessa voit huomata äänenlaadun parantuvan, kun striimeri on yhdistetty verkkoon Melcon Player-portin kautta.

Jotkut harrastajat hehkuttavat Roon-ohjelmistoa. Voinko käyttää Melcoa sen kanssa?

Kyllä, uusin EX-mallisto (mukaan lukien N100, N50 ja N10) on Roon Ready -yhteensopiva. Roon-ohjelmisto on tyylikäs ja tietorikas käyttöliittymä, joka sitoo esimerkiksi tietokoneelle tallennetut tiedostot ja Qobuz- tai Tidal-musiikkipalvelun yhdeksi näkymäksi. Melco kuitenkin pystyy vastaamaan paremmin varsinkin suuren musiikkikokoelman tarpeisiin, ja äänenlaatu saadaan paremmaksi helpommin ja edullisemmin. Jos kuitenkin innostut Roonista, voit käyttää Melcoa puhtaasti musiikkipankkina Roon-yhteensopiville laitteille, ja soittaa Roonista musiikkia Melcoon kytketylle USB-DA-muuntimelle. Roon-ohjelmisto on varsin arvokas, joten sitä harkitseva joutuu puntaroimaan tuoko se konkreettista hyötyä verrattuna esimerkiksi siihen, että Melcoa on mukava hallita sillä samalla iPadillä, jolla pääset musiikkia kuunnellessasi nettiin selaamaan kaiken mahdollisen tiedon artistista tai albumista. Samalla saatat klikata vaikka uuden upean musiikkiostoksen musiikkikaupasta.

Entäpä taikakirjaimet MQA? Tukeeko Melco MQA:ta?  

Melcoon liitetty USB-DA-muunnin toistaa MQA-tiedoston, jos DAC on MQA-sertifioitu. MQA:ta voi perustellusti pitää lähinnä yhtä hyvänä ideana kuin aikoinaan CD-levyjen kopiointisuojausta. MQA on keino lisensoida tiedostot, mikä on musiikin kuluttajalle maksullista tavalla tai toisella. MQA-koodattuja äänitteitä voi kuunnella täydellä resoluutiolla vain lisensoiduilla laitteilla, mutta silloinkin, riippumattomien mittausten valossa, näyttää siltä että MQA heikentää alkuperäistä tiedostoa. Samaan tai parempaan äänenlaatuun pääsetkin laadukkaalla FLAC-koodatulla äänitteellä, joka toimii käytännössä kaikilla laitteilla ilman arvailuja. Varsinainen äänitteen laatu on tietysti tyystin eri asia. Varmasti MQA-koodattujen äänitteiden joukossa on erinomaisia yksilöitä, mutta yleisesti hyväksytyksi standardiksi MQA ei ainakaan toistaiseksi näytä kykenevän. Huippuäänitteet kannattaa siis edelleenkin hankkia rajoituksitta käytettävissä olevassa FLAC- tai DSD-muodossa.

Pätkiikö Melcon toisto, jos nettiyhteydessäni on ongelmia? 

Ei, jos kuuntelet Melcolle taltioitua musiikkia. Qobuz, Tidal ja nettiradiokanavat ovat luonnollisesti riippuvaisia nettiyhteyden toimivuudesta. Melcolla saat rakkaa CD-levysi soimaan virheettömällä äänenlaadulla, vaikka koko kotiverkko päättäisi yhtäkkiä olla toimimatta.

Miltä Melco kuulostaa? 

Melco kuulostaa aidolta musiikilta, jos muu laitteistosi antaa siihen mahdollisuuden. Voit olla varma siitä, että Melco ei estä musiikkiasi pääsemästä täyteen loistoonsa. Jos Melcon vaikutusta DA-muuntimien tai striimereiden suorituskykyyn halutaan yleistää, niin pääsääntöisesti lopputulos kuuluu huomattavasti erottelevampana, taustaltaan mustempana, sävyiltään rikkaampana ja kauttaaltaan hengittävämpänä esityksenä.

Melco pähkinänkuoressa: 

Tietokonetta ei tarvita asennuksessa, eikä myöskään erikoistietämystä verkkotekniikasta.

Melcoon voi tallentaa musiikkia CD-levyiltä, siirtämällä verkon yli tietokoneelta, automaattisella USB-muistin kopioinnilla, tai ostamalla musiikkia esimerkiksi Highresaudio tai Qobuz musiikkikaupoista.

Melcossa on erityinen verkkoliitäntä musiikkistriimeriä varten ja toinen ohjausta varten – näin varmistamme korkealaatuisen ja luotettavan musiikintoiston jopa vaikeimmissa verkkoympäristöissä.

Melco on optimoitu kauttaaltaan vain ja ainoastaan musiikin virheettömään toistoon striimerille tai USB-DA-muuntimelle.

Ensiluokkaisen raudan lisäksi Melco sisältää esiasennetun ja valmiiksi säädetyn musiikkipalvelinohjelmiston, joka tukee kaikkia merkittäviä tiedostomuotoja mukaan lukien studiolaatuiset korkean resoluution tiedostot.

Melco osaa skaalata HighRes -studiotallenteet pienempään resoluutioon, jos Melco on liitetty vanhempaan ja ominaisuuksiltaan rajoitettuun USB-DA-muuntimeen.

Teknisiä yksityiskohtia: 

Erityinen LAN-portti ulkoiselle verkkomusiikkisoittimelle (striimerille) – tiedonsiirron virheettömyys ja yksinkertainen käyttöönotto.

Galvaanisesti erotetut Ethernet-portit – erinomainen suojaus eliminoi kotiverkon tyypilliset maadoitusongelmat.

LAN LED-merkkivalojen poiskytkentä – varmistaa tiedonsiirron absoluuttisen eheyden.

Oma virransyöttöpiiri LAN-porteille – parantaa edelleen häiriösuojausta.

Kaksi laboratoriotason virtalähdettä – LAN-väylän, USB-väylän, muistien ja järjestelmänhallinnan sähkönsyöttö on tarkoin erotettu (vain N1ZH ja N1ZS).

Huippuluokan datakello ultrapienellä jitterillä – varmistaa puhtaimman signaalin USB DA-muuntimelle tai striimerille.

Tuetut näytteistystaajuudet serverinä ja soittimena – 44.1K, 48K, 88.2K, 96K, 176K, 192K, 384K, 2.8M, 5.6M, 11.3M

Bittisyvyys – 16 – 32bit (PCM) ja 1bit (DSD)

 

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.