Melco N1-S38

13999,00

Melco Audion N1-S38 on japanilaisen musiikkikirjastoasiantuntijan täysin uusi referenssimalli, joka tarjoaa Melcon kaikkien aikojen parhaan suorituskyvyn.

  

N1-S38

Melco Audion N1-S38 on japanilaisen musiikkikirjastoasiantuntijan täysin uusi referenssimalli, joka tarjoaa Melcon kaikkien aikojen parhaan suorituskyvyn. Täysin alusta asti uudelleen kehitetty malli on luonnollisesti valmistettu Japanissa. Laitteen runko, komponentit, virtalähteen toteutus ja piirisuunnittelu ovat omaa luokkaansa. Melcon legendaarinen luotettavuus kiteytyy tässä mallissa äärimmilleen, joten kyseessä onkin useimmille käyttäjille lopullinen digitaalisen musiikin säilömiseen ja referenssitasoiseen toistamiseen toivottava ratkaisu.

– Valikoitu, audiokäyttöön optimoitu 3,84 TB SSD-asema
– Loistavalla tuntumalla varustetut etupaneelin painikkeet
– Kirkas, helppolukuinen ja häiriövapaa OLED-näyttö
– 4 kpl USB 3.0 -porttia helppoa varmuuskopiointia, laajennusta ja DAC-liitäntää varten
– Dedikoitu USB 2.0 -portti USB-DAC-liitäntää varten
– Helppo musiikin tuonti flash-, CD- tai kiintolevyasemilta
– IEC-verkkoliitäntä, jossa on laadukas maadoitus lähdekomponentin määrittelemiseksi maadoituspisteeksi
– Ulkoinen 10 MHz:n kelloliitäntä (BNC-liittimellä)

Digitaalinen äänilähde, joka kuulostaa taivaallisen analogiselta (vain DA-muuntimesi on rajana)

N1-S38 on entisestään kehitetty versio Melcon mainetta niittäneestä musiikkikirjastosta. Laite on rakennettu Japanissa parhaita osia ja osaamista hyödyntäen. Melcon tavoite on yksinkertaisesti tuottaa kauneinta ja luonnollisinta äänenlaatua digitaalisesti tallennetusta musiikista, mutta tehdä se helposti ja luotettavasti ilman tietoteknistä virittelytarvetta.

N1-S38 toimii siis digitaalisen musiikkikirjastosi sydämenä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Lähes 4 teratavun muisti riittää tuhansille CD-levyille ja HD-albumeille, mutta moni käyttää Melcoa myös huipputason striimerinä esimerkiksi Qobuz-musiikkipalvelun kanssa. Melco on siis kytkentätavasta riippuen striimeri, musiikkikirjasto tai molemmat:

1) USB-DA-muuntimen kanssa Melco toimii täysipainoisena striimerinä
Tällöin Melco toimii kuten mikä tahansa verkkomusiikkisoitin. Sitä ohjataan joko omalla iPad-sovelluksella tai esimerkiksi Androidille saatavalla Bubble upnp -sovelluksella. Striimauspalveluksi suosittelemme erityisesti laadukaampaa ääntä tarjoavaa Qobuzia, mutta parasta äänenlaatua saat tuomalla Melcoon omat CD-levysi, ja tietysti ostamalla studiolaatuisia tallenteita netin musiikkikaupoista. Qobuz- ja Highresaudio -musiikkikaupoista ostetut albumit latautuvat Melcoon automaattisesti. Melco jakaa musiikin myös kotiverkon muille soittimille tai monihuonejärjestelmille.

2) Melco parantaa erillisen striimerisi äänenlaatua (ja toimii samalla myös musiikkikirjastona)
Kahden Ethernet-liitännän ansiosta myös erillinen digitaalinen musiikkistriimeri (kuten Linn, Naim ja vastaavat) voidaan liittää Melcon kautta kodin verkkoympäristöön parhaalla mahdollisella äänenlaadulla. Melco eristää striimeriltä verkon dataliikenteen ja maadoituksen aiheuttamat häiriöt, jolloin striimeri saa puhtaamman väylän musiikkikirjastoon ja netin musiikkipalveluihin.

Melco Music HD -applikaatio (iPad) punoo koko CD-kokoelmasi, HD-studiotallenteet sekä Qobuz ja Tidal -musiikkipalvelut mukavasti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Viiden USB-liitännän ansiosta voit liittää lisävarusteena saatavan ulkoisen CD-aseman CD-levyjen automaattista taltiointia varten, suorittaa musiikin varmuuskopioinnin ulkoiselle muistille, kasvattaa sisäisen muistin kapasiteettia entisestään ja liittää Melcon jitteristä vapaan ulostulosignaalin mieleiseesi DA-muuntimeen. Kokemuksesta onkin helppo todeta, että Melcoa äänilähteenä käyttäen mikä tahansa USB-DA-muunnin tai musiikkistriimeri kuulostaa paremmalta.

Mikä ihmeen Melco?

Melco on perustettu vuonna 1975. Alun perin Melco rakensi eräitä aikansa hienoimmista High End -äänentoistolaitteista, kuten vuonna 1980 julkistettu Melcon vinyylisoitin. Melcosta tuli myöhemmin Buffalo – Japanin suurimpia tallennus- ja verkkolaitteiden valmistajia. Melco nostettiin merkkinä uudelleen valokeilaan, kun digitaalisen musiikin toisto ja tallennus olivat kypsiä hyötymään omistajansa intohimoisesta suhtautumisesta musiikinkuunteluun. Näin yhtiön perinteet voitiin yhdistää modernilla tavalla yrityksen uuteen osaamiseen. Melco muodostuu sanoista ”Maki Engineering Laboratory Company”.

Melco on tehty kaikin tavoin tinkimättömään musiikista nauttimiseen. Melcon perimmäinen ajatus on musiikkisi turvallinen säilöminen ja toistaminen alkuperäisellä äänenlaadulla. Melcoa voi ajatella nykyajan versiona menneiden vuosien High-End -tasoisista äänilähteistä (CD-soittimet, vinyylisoittimet ja kelanauhurit). Toisin kuin vanhoilla fyysisillä äänilähteillä, Melco ei ”formaattina” varsinaisesti vanhene – Melco nimittäin tukee kaikkia tärkeimpiä digitaalisia musiikkiformaatteja. Lisäksi Melcon käyttöjärjestelmä on päivitettävissä mahdollisten uusien ääniformaattien saavuttaessa jalansijaa.

Japanissa valmistettu Melcon musiikkikirjasto on ratkaisu jokaiselle musiikin ystävälle, joka haluaa CD-kirjastonsa laadukkaasti ja helposti saataville, tai joka haluaa kuulla musiikin striimauspalveluja tasokkaammalla äänenlaadulla. Melcoon mahtuu tuhansia CD-levyjä tai Hi-Res-tallenteita. Voit jakaa Melcolta musiikin kaikkiin huoneisiin, joissa sinulla on verkkomusiikkisoitin. Denon HEOS, Linn, Naim, Cambridge Audio, Marantz, NAD – vaihtoehtoja on paljon. Melco tarjoilee musiikin näppärästi myös HEOS-, Sonos- ja Blusound -monihuonejärjestelmille. Samalla Melco on ylivoimainen High-End-äänilähde kuunteluhuoneessasi majailevalle hifijärjestelmälle, jolle voit syöttää Melcosta virheetöntä signaalia USB-liitäntää käyttämällä. Nimittäin USB DA-muuntimeen kytkettynä Melcosta tulee täysiverinen digitaalisoitin, jonka kautta voit CD- ja Hi-Res-musiikkikirjastosi ohella käyttää myös Qobuzin tai Tidalin striimauspalveluja.

Studiotasoisen musiikin hankkiminen on toistaiseksi ollut varsin hankalaa tietokonejumppaa, mutta Melco tekee siitäkin helppoa. Voit linkittää Melcon esimerkiksi Qbuzin ja Highresaudion musiikkikauppaan. Kun ostat mieleistäsi musiikkia, Melco noutaa tiedostot automaattisesti.

• Tietokonetta ei tarvita asennuksessa, eikä käyttäjä tarvitse erikoistuntemusta verkkotekniikasta.

• Melcossa on erityinen verkkoliitäntä musiikkistriimeriä varten ja toinen nettiliikennettä sekä ohjausta varten – näin varmistetaan korkealaatuinen ja luotettava musiikintoisto jopa hankalissa verkkoympäristöissä.

• Selkeä OLED-näyttö esittää toistettavan kappaleen tietoja ja toimii helppokäyttöisenä käyttöliittymänä neljän näppäimen avulla.

• Yksinkertainen käyttövalikko, jossa voit esimerkiksi aktivoida musiikin varmuuskopioinnin ulkoiselle kiintolevylle.

• Virtakytkin etupaneelissa – kuten perinteisissä hifilaitteissa.

• Nopea käynnistys- ja sammutusaika, joskin Melco on erityisen luotettava kumppani myös 24/7-käytössä.

• Huoleton vikatilanteissa – sähkökatkoksen sattuessa laite osaa sammuttaa itsensä hallitusti.

• Melcoa voi käyttää USB:n kautta liitettynä kaikkiin standardin mukaisiin DA-muuntimiin, jolloin ohjaus tapahtuu tabletilla tai puhelimella kuten käyttäisit normaalia musiikkistriimeriä. Ohjaus onnistuu mukavimmin iPadilla esimerkiksi Melcon, Linnin tai Luminin sovelluksilla. Android-ympäristössä erityisen hyväksi havaittu sovellus on BubbleUPnP.

• USB DA-muuntimeen liitettynä Melco toistaa musiikkia oman kirjastonsa lisäksi kotiverkon muilta musiikkipalvelimilta (esim. tietokoneet ja NAS-laitteet).

• Melco tukee tauotonta (Gapless) kappaletoistoa (WAV, FLAC, AIFF, ALAC, DSD).

• Melco tukee kaikkia tärkeimpiä digitaalisen musiikin tiedostomuotoja (AAC, AIFF, ALAC, DSF, DFF, FLAC, MP3, OGG, WAV). Myös MQA-tiedostot voidaan toistaa yhteensopivalla DACilla.

• USB-toiston näytteenottotaajuuden tuki on 16-32 bittiä (PCM) 384 kHz:iin asti: automaattinen alinäytteistys liitetyn DACin kykyjen mukaan.

• 1 bit DSD – 11,3 MHz Quad DSD Markerless -tuki

• DSD:n muuntaminen 32-bittiseksi PCM:ksi valittavissa.

Melco – teknisiä yksityiskohtia

• Erityinen LAN-portti musiikkisoittimelle (striimerille) – tiedonsiirron virheettömyys ja yksinkertainen käyttöönotto.

• Galvaanisesti erotetut Ethernet-portit – sähköinen suojaus eliminoi mahdolliset häiriölähteet.

• LAN LED -merkkivalojen poiskytkentä – varmistaa tiedonsiirron absoluuttisen eheyden.

• Oma virransyöttöpiiri LAN-porteille – parantaa edelleen häiriösuojausta.

• Audiofiilitasoinen ultrapienen jitterin datakello – eliminoi tehokkaasti äänenlaatua heikentävän jitterin muodostumisen. • 10 MHz ulkoisen kellon käyttö mahdollista.

Miten siirrän musiikkia Melcon kirjastoon? 

Musiikki on yksinkertaisinta siirtää Melcoon pääasiassa neljää tapaa käyttäen:

1. Tallennus CD-levyiltä ulkoista asemaa käyttäen (lisävaruste). Ulkoinen asema liitetään Melcon USB-liitäntään. CD-levy asetetaan asemaan. Melco noutaa albumin kappaletiedot ja kansitaiteen laajasta tietopankista, jos saatavilla. Levyn siirto täysin alkuperäisellä laadulla kestää aseman nopeudesta riippuen joitakin minuutteja.

2. Musiikkia sisältävä USB-muisti voidaan asettaa Melcon USB-porttiin. Melco taltioi musiikin automaattisesti.

3. Musiikki voidaan siirtää kotiverkon yli – on tietokoneesi sitten Mac tai PC. Melco näkyy verkossa normaalina verkkotallennuslaitteena.

4. Voit ostaa poikkeuksellisen korkealaatuisia tallenteita esimerkiksi qobuz ja highresaudio-musiikkikaupoista. Kyseisten kauppojen valikoima on monipuolinen ja laatu edellä valikoitu.

5. Melco Music HD -sovellus sisältää Qobuz- ja Tidal -musiikkipalvelujen integraation. Lisää vain tilisi tiedot, niin pääset kuuntelemaan soittolistojasi – tietenkin Melcon ensiluokkaista äänenlaatua hyödyntäen.

Miksi Melcossa ei ole sisäistä CD-asemaa?

Ulkoisen aseman käyttö parantaa musiikkikirjaston luotettavuutta. Lisäksi se varmistaa puhtaamman äänenlaadun, kun laitteen virransyöttö ja häiriösuojaus on voitu optimoida paremmin.

Tarvitsenko todella musiikkikirjastoa? 

Mielestämme jokainen musiikkikirjasto on vaalimisen arvoinen. Erityisesti, jos musiikki on sinulle tärkeää ja olet kerännyt elämäsi aikana runsaan kirjaston CD-levyjä. Melco pystyy tuottamaan musiikillisia elämyksiä, jotka ovat vähintään samalla tasolla parhaiden CD- ja vinyylisoittimien kanssa.

Miksi en vain striimaisi musiikkia Spotifystä? 

Melcossa saat samalla mukavan ja paremmin soivan käyttöliittymän Qobuz- ja Tidal-musiikkipalveluille, joten sinun ei tarvitse luopua striimauksesta. Tulet kuitenkin huomaamaan, että äänenlaatu kuulostaa kaikkia musiikkipalveluja paremmalta toistettaessa laadukkaita tiedostoja Melcon sisäiseltä muistilta. Musiikki virtaa tällöin elävästi ja herkästi. Melcon uudet käyttäjät ovat todenneet musiikin kuuntelemisen lisääntyneen selvästi paremman äänenlaadun myötä. Hyvin mahdollisesti huomaatkin kerääväsi jälleen enemmän omaa musiikkia sen sijaan, että vuokraisit keskinkertaista äänenlaatua kuukausimaksua vastaan…

Voinko kuunnella Melcon kautta Internet-radiokanavia?  

USB-DA-muuntimeen liitettynä kyllä. Onneksi tietyt asemat, kuten Radio Paradise, Absolute Radio ja Audiophile tarjoavat hyvinkin korkealuokkaista äänenlaatua sekä erinomaisen valikoiman musiikkia muun muassa Rock, Blues, Jazz, Classical ja Alternative – genreistä. Jos käytössäsi on erillinen verkkomusiikkisoitin, voit luonnollisesti jatkaa sen nettiradio-ominaisuuksien hyödyntämistä, mutta todennäköisesti tässäkin tapauksessa voit huomata äänenlaadun parantuvan, kun striimeri on yhdistetty verkkoon Melcon Player-portin kautta.

Jotkut harrastajat hehkuttavat Roon-ohjelmistoa, voinko käyttää Melcoa sen kanssa?

Kyllä, Melcon uusi mallisto on Roon Ready -yhteensopiva. Roon-ohjelmisto on tyylikäs ja tietorikas käyttöliittymä, joka sitoo esimerkiksi tietokoneelle tallennetut tiedostot ja Qobuz- tai Tidal-musiikkipalvelut yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Melco kuitenkin pystyy vastaamaan paremmin varsinkin suuren musiikkikokoelman tarpeisiin, ja äänenlaatu saadaan laadukkaammaksi helpommin ja edullisemmin. Jos kuitenkin innostut Roonista, voit käyttää Melcoa puhtaasti musiikkipankkina Roon-yhteensopiville laitteille ja soittaa Roonista musiikkia Melcoon kytketylle USB-DA-muuntimelle. Roon-ohjelmisto on varsin arvokas, joten sitä harkitseva joutuu puntaroimaan tuoko se konkreettista hyötyä verrattuna esimerkiksi siihen, että Melcoa on mukava hallita sillä samalla iPadillä, jolla pääset musiikkia kuunnellessasi nettiin selaamaan kaiken mahdollisen tiedon artistista ja albumista. Samalla saatat klikata vaikka uuden upean musiikkiostoksen musiikkikaupasta.

Entäpä taikakirjaimet MQA? Tukeeko Melco MQA:ta? 

Melcoon liitetty USB-DAC toistaa MQA-tiedoston, jos DAC on MQA-sertifioitu. MQA:ta voi perustellusti pitää yhtä hyvänä ideana kuin aikoinaan CD-levyjen kopiointisuojausta. MQA on keino lisensoida tiedostot, mikä on musiikin kuluttajalle maksullista tavalla tai toisella. MQA-koodattuja äänitteitä voi kuunnella täydellä resoluutiolla vain lisensoiduilla laitteilla. Samaan tai parempaan äänenlaatuun pääset laadukkaalla FLAC-koodatulla äänitteellä, joka toimii käytännössä kaikilla laitteilla ilman arvailuja. Varsinainen äänitteen laatu on tietysti eri asia. Toki MQA-koodattujen äänitteiden joukossa on erinomaisia yksilöitä, mutta yleisesti hyväksytyksi standardiksi MQA ei ole pystynyt ainakaan toistaiseksi. Huippuäänitteet kannattaa siis edelleenkin hankkia rajoituksitta käytettävissä olevassa FLAC- tai DSD-muodossa.

Pätkiikö Melcon toisto, jos nettiyhteydessäni on ongelmia?

Ei, jos kuuntelet Melcolle taltioitua musiikkia. Qobuz, Tidal ja nettiradiokanavat ovat luonnollisesti riippuvaisia nettiyhteyden toimivuudesta. Melcolla saat rakkaan CD-levysi soimaan virheettömällä äänenlaadulla, vaikka koko verkko päättäisi yhtäkkiä olla toimimatta.

Miltä Melco kuulostaa?

Melco kuulostaa aidolta musiikilta, jos muu laitteistosi antaa siihen mahdollisuuden. Voit olla varma, että Melco ei estä musiikkiasi pääsemästä täyteen loistoonsa. Jos Melcon vaikutusta DA-muuntimien tai striimereiden suorituskykyyn halutaan yleistää, niin pääsääntöisesti lopputulos kuuluu huomattavasti erottelevampana, taustaltaan mustempana, sävyiltään rikkaampana ja kauttaaltaan voimallisemmin hengittävänä esityksenä.

Melco pähkinänkuoressa:

Tietokonetta ei tarvita asennuksessa, eikä myöskään erikoistietämystä verkkotekniikasta.

Melcoon voi tallentaa musiikkia CD-levyiltä, siirtämällä verkon yli tietokoneelta, automaattisella USB-muistin kopioinnilla, tai ostamalla musiikkia netistä.

Melcossa on erityinen verkkoliitäntä musiikkistriimeriä varten ja toinen ohjausta varten – näin varmistamme korkealaatuisen ja luotettavan musiikintoiston jopa vaikeimmissa verkkoympäristöissä.

Melco on optimoitu kauttaaltaan vain ja ainoastaan musiikin virheettömään toistoon striimerille tai USB DA-muuntimelle.

Ensiluokkaisen raudan lisäksi Melco sisältää esiasennetun ja valmiiksi säädetyn musiikkipalvelinohjelmiston, joka tukee kaikkia merkittäviä tiedostomuotoja mukaan lukien studiolaatuiset korkean resoluution tiedostot.

Melco osaa skaalata Hi-Res-studiotallenteet pienempään resoluutioon, jos Melco on liitetty vanhempaan ja ominaisuuksiltaan rajoitettuun USB-DA-muuntimeen.

Melcosta apua metadatan hallintaan – Minimserver ja SongKong

Surkea metadata – todellisen musiikinystävän vihollinen. Aina artisti tai genre väärin, kokonaan puuttuvat tiedot waveissa tai muuten vain laihaa dataa albumien informaatiossa… Melco tarjoaa tähän juuri niin syväluotaavan ratkaisun, kuin käyttäjällä on halua ja aikaa asiaan uppoutua. Tuomalla CD-levyt Melcon sisäänrakennetulla toiminnolla (CD-asema lisävaruste) varmistat parhaan äänenlaadun WAV-formaatissa. Samalla saat alkuperäisen albumin metadatan käyttöösi – myös WAV-formaatissa! Minimserver- ja Songkong -ohjelmistoilla voit säätää ja tarkentaa metadataa ja sen esittämistä lähes loputtomasti, jos esimerkiksi haluat lisätä harvinaisille tallenteille aivan uniikkia tietoa. Minimserver ja SongKong perusversiot sisältyvät hintaan. Lisämaksusta voit saada käyttöösi todelliset ”tehometadatailijan” ominaisuudet. Lisätietoja: minimserver.comjthink.net

 

Tekniset tiedot:

Kapasiteetti: 3,8 teratavua (audio-optimoitu SSD), laajennettavissa ulkoisella lisämuistilla
Puhtaasti audiokäyttöön optimoitu rauta ja ohjelmisto
USB-portit: 4x USB 3.0, 1x USB2.0 (Amphenol)
Ethernet-liitännät: 2x RJ45, 1x SFP
Mitat (LxKxS): 440 x 82 x 353 mm
Paino: 14 kg

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.