Harbeth P3ESR XD

2599,00

Kokoansa suuremmalta kuuloostava, sekä helposti ajettava minimonitori, joka ei pelkää suuriakaan tiloja. Hinta parille.

  

Markkinoiden ylivoimaisesti paras versio BBC-minimotorista.

Harbeth on valmistaja, joka ei turhan tiheään uudista kaiutinmallistoaan. Siihen on kaksi painavaa syytä. Harbeth kaiuttimet ovat alkuperäiseltä suunnittelultaan ja toteutukseltaan niin onnistuneita, että täyttävät vaativankin musiikinkuuntelijan vaatimukset vielä tänä päivänäkin kuten valmistajan alkutaipaleellakin yli 40 vuotta sitten. Toinen syy miksi Harbeth ei turhia hötkyile on se, että harvinaisesti valmistajan kaikki mallit nauttivat klassikko-statusta ja niihin syvästi ihastuneet fanit eivät ikinä hyväksyisi muutoksia, jotka veisivät äänenlaatua millään alueella aavistustakaan väärään suuntaan.

Joten kun Harbeth tuo markkinoille uudistetun malliston kannattaa todellakin höristää korviaan, sillä luvassa on jotain aidosti ja syvällisesti ennen kuulumatonta säilyttäen kuitenkin kaiken sen mitä rakastit näiden klassikoiden edellisissä versioissa. Uusitut kaiuttimet ovat saaneet mallimerkintänsä perään lisäkirjaimet XD, joka on lyhenne sanoista ”Extended Definition” viitaten malliston entisestäänkin parempaan tarkkuuteen ja erottelukykyyn. P3ESR XD on legendaarisen BBC LS3/5 minimonitorin viimeisin ja kehittynein versio.

Perusteellisesti uudelleen suunniteltu XD-jakosuodin maksimoi Harbethin ainutlaatuisen 110mm RADIAL2TM elementin potentiaalin tuoden ääneen entistä enemmän läpikuultavuutta, bassojen tarkkuutta ja soinnin yhtenäisyyttä koko taajuusalueella. P3ESR XD on niitä harvoja kaiuttimia, joka soi hienosti missä tahansa tilassa ja jopa rajapintojen läheisyydessä.

Se on tervehenkisen sähköisen kuormansa ansiosta (6 ohmia) kaikkiruokainen mitä vahvistimiin ja kaiutinjohtoihin tulee. Sen taajuusbalanssi ei muutu radikaalisti, ohjaat sitä pienitehoisella putkivahvistimella tai järeällä transistorijärkäleellä. Hieman keskitasoa alhaisempi herkkyys kannattaa kuitenkin ottaa huomioon vahvistinta valittaessa, jos tarkoituksena on tuottaa paljon äänenpainetta isoon tilaan.

Harbeth-kaiuttimet valmistetaan laadusta tinkimättä Iso-Britanniassa ja viimeistelyvaihtoehtoina on saatavilla: kirsikka, ruusupuu, musta satiini ja oliivi-saarni. Valitettavasti pähkinä ei saatavilla!

Tekniset tiedot

Toimintaperiaate: 2-tie, suljettu
Diskantti: 19 mm Ferronestejäähdytetty
Bassoelementti: 110 mm RADIAL2
Toistoalue: 75 – 20 000 Hz ±3 dB
Minimi-impedanssi: 6 ohmia, helppo kuorma
Herkkyys: 83 dB
Vahvistinsuositus: 15–50 W
Mitat (l x k x s): 184 x 306 x 190 mm
Paino: 6,1 kg
surface_finish

Bonus
Tämän jalustakaiutinparin nettiostaja saa Custom Design SQ400 black kaiutinjalustat kaupan päälle. Edun arvo on 155 euroa.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0561/1506/9094/products/FetchImage_0b412d95-ae60-475d-a6cf-537a028eb9cb_498x409.jpg?v=1632830303

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.