Melco N50 SSD

5999,00

Korkean resoluution digitaalinen musiikkikirjasto.

  

Melco N50 SSD

N50 on entisestään parannettu painos Melcon mainetta niittäneestä musiikkikirjastosta. Myös N50 on rakennettu Japanissa parhaita osia ja osaamista hyödyntäen. N50 toimii digitaalisen musiikkikirjastosi sydämenä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Lähes neljän teratavun muisti riittää tuhansille CD-levyille ja HD-albumeille, mutta moni käyttää Melcoa myös puhtaasti huipputason striimerinä esimerkiksi Qobuz-musiikkipalvelun kanssa. Poikkeuksellisen korkealaatuisen SSD-levyn ansiosta laitteessa ei ole liikkuvia osia, mutta tyypillisen SSD-levyn high-end äänentoistolle tuomat rasitteet, kuten turhat pakkaus- ja nopeutustekniikat sekä virtapurskeet loistavat poissaolollaan. N50 sisältää absoluuttisesti parasta äänenlaatua varten valikoidun, täysin liikkuvista osista vapaan, SSD-muistin. Melcon käyttämä SSD-teknologia on vielä erittäin harvinainen, äärettömän suorituskykyinen ja arvokas, mikä tietysti heijastuu myös laitteen hinnassa. Kahden teratavun tila riittää tuhansille CD-levyille ja HD-albumeille, mutta sen lisäksi N50 on täysin äänetön ja värinätön laite.

Uusi Melco HD -applikaatio (iPad, iPhone) punoo koko CD-kokoelmasi, HD-tasoiset studiotallenteet sekä Tidal-musiikkipalvelun mukavasti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Neljän USB-liitännän ansiosta voit liittää N1ZS-EX:ään lisävarusteena saatavan ulkoisen CD-aseman CD-levyjen automaattista taltiointia varten, suorittaa musiikin varmuuskopioinnin ulkoiselle muistille, kasvattaa sisäisen muistin kapasiteettia entisestään ja liittää Melcon jitteristä vapaan ulostulosignaalin parhaaksi havaitsemaasi DA-muuntimeen. Kahden Ethernet-liitännän ansiosta myös erillinen digitaalinen musiikkistriimeri (kuten Linn, Naim ja vastaavat) voidaan liittää Melcon kautta kodin verkkoympäristöön parhaalla mahdollisella äänenlaadulla. Melco eristää striimeriltä verkon dataliikenteen ja maadoituksen aiheuttamat häiriöt, jolloin striimeri saa puhtaan väylän musiikkikirjastoon ja netin musiikkipalveluihin. Mutta tämä Sinun on koettava itse.

Tekniset tiedot:

Kapasiteetti: 3,8 teratavua, laajennettavissa ulkoisella lisämuistilla
Puhtaasti audiokäyttöön optimoitu rauta ja ohjelmisto
USB-portit: 4x USB3.0, 1x USB 2.0 DAC-lähtö järeällä Neutrik-liittimellä
Mitat (LxKxS): 436 x 70 x 352 mm
Paino: 7 kg

Miten siirrän musiikin Melcon musiikkikirjastoon?

Musiikki on yksinkertaisinta siirtää Melcoon pääasiassa neljää tapaa käyttäen:

1. Tallennus CD-levyiltä ulkoista asemaa käyttäen (lisävaruste). Ulkoinen asema liitetään Melcon USBliitäntään. CD-levy asetetaan asemaan. Melco noutaa albumin kappaletiedot ja kansitaiteen laajasta tietopankista. Levyn siirto täysin alkuperäisellä laadulla kestää vain muutaman minuutin.

2. Musiikkia sisältävä USB-muisti voidaan liittää Melcon USB-porttiin. Melco taltioi musiikin automaattisesti alkuperäistä kansiointia ja tiedostonimiä noudattaen.

3. Musiikki voidaan siirtää kotiverkon yli muutamalla hiirenvedolla, on tietokoneesi sitten Mac tai PC. Melco näkyy verkossa normaalina verkkotallennuslaitteena.

4. Voit ostaa poikkeuksellisen korkealaatuisia musiikkitallenteita www.highresaudio.com -verkkokaupasta. Kaupan valikoima on varsin monipuolinen, jatkuvasti kehittyvä ja laatu edellä valikoitu. Tunnuksesi voit lisätä Melcon musiikkikirjastoon, jolloin musiikki latautuu maksun jälkeen Melcoon täysin automaattisesti.

5. Melco HD – applikaatio tukee Tidal-musiikkipalvelua. Lisää tilisi tiedot, niin pääset kuuntelemaan soittolistojasi – tietenkin Melcon ensiluokkaista äänenlaatua hyödyntäen.

Miksi Melcossa ei ole sisäistä CD-asemaa?

Ulkoisen aseman käyttö parantaa musiikkikirjaston luotettavuutta entisestään. Lisäksi se varmistaa puhtaamman äänenlaadun, kun laitteen virransyöttö ja häiriösuojaus on voitu optimoida paremmin.

Tarvitsenko todella musiikkikirjastoa?

Mielestämme jokainen musiikkikirjasto on vaalimisen arvoinen. Erityisesti jos musiikki on sinulle tärkeää ja olet kerännyt elämäsi aikana runsaan kirjaston CD-levyjä. Melco pystyy tuottamaan musiikillisia elämyksiä, jotka ovat vähintään samalla tasolla parhaiden CD- ja vinyylisoittimien kanssa.

Miksi en vain striimaisi musiikkia Spotifystä tai Tidalista?

Melcossa saat samalla mukavan ja paremmin soivan käyttöliittymän Tidal-musiikkipalvelulle, joten sinun ei tarvitse luopua striimauksesta. Tulet kuitenkin huomaamaan, että äänenlaatu kuulostaa selvästi paremmalta esimerkiksi toistettaessa CD-tallenteita Melcon sisäiseltä muistilta. Musiikki virtaa elävästi ja herkästi. Melcon uudet käyttäjät ovat todenneet musiikin kuuntelemisen lisääntyneen selvästi paremman  äänenlaadun myötä. Hyvin todennäköisesti huomaat kerääväsi jälleen enemmän omaa musiikkia sen sijaan, että lainaisit keskinkertaista äänenlaatua kuukausimaksua vastaan.

Voinko kuunnella Melcon kautta Internet-radiokanavia?

USB DA-muuntimeen liitettynä kyllä, mutta et läheskään kaikkia. Useiden kanavien surkean lähetyslaadun vuoksi se ei myöskään olisi kovin tarkoituksenmukaista. Onneksi tietyt asemat kuten Radio Paradise, Absolute Radio ja Audiophile tarjoavat hyvinkin korkealuokkaista äänenlaatua ja erinomaisen valikoiman musiikkia muun muassa Rock, Blues, Jazz, Classical ja Alternative – genreistä. Tässä vaiheessa Internetradiokanavat on tallennettava manuaalisesti Melcon muistiin soittolistoina, mutta  ominaisuus saatetaan
myöhemmin tuoda myös Melco HD – ohjausapplikaatioon. Jos käytössäsi on erillinen striimeri eli verkkomusiikkisoitin, voit jatkaa sen nettiradio-ominaisuuksien täysipainoista hyödyntämistä, mutta todennäköisesti tässäkin tapauksessa voit huomata äänenlaadun parantuvan Melcon Player-portin kautta liitettynä.

Jotkut harrastajat puhuvat Roon-ohjelmistosta, voinko käyttää Melcoa sen kanssa?

Roon-ohjelmisto on yksinkertaistettuna tyylikäs ja tietorikas käyttöliittymä, joka sitoo esimerkiksi tietokoneelle tallennetun musiikin ja Tidal -musiikkipalvelun yhdeksi helpommin hallittavaksi kirjastoksi. Melco pystyy vastaamaan paremmin varsinkin suuren musiikkikokoelman tarpeisiin, ja äänenlaatu saadaan helpommin ja edullisemmin vieläkin korkeammalle tasolle. Voit toki käyttää Melcoa puhtaasti musiikkipankkina Roon-yhteensopiville laitteille, mutta varsinaista Roon -integraatiota Melcoon ei ole ainakaan toistaiseksi luvassa. Roon -käyttöliittymä on varsin arvokas, joten sitä harkitseva joutuu puntaroimaan tuoko se konkreettista hyötyä verrattuna esimerkiksi siihen, että Melcoa on mukava hallita sillä samalla iPadillä, jolla pääset musiikkia kuunnellessasi nettiin selaamaan kaiken mahdollisen tiedon parhaillaan soivasta artistista tai albumista. Samalla saatat klikata vaikka uuden upean musiikkiostoksen highresaudio.com – musiikkikaupasta.

Entäpä taikakirjaimet MQA? Tukeeko Melco MQA:ta?

Melco toistaa MQA-tiedoston, mutta ei avaa sen koodausta täyteen resoluutioon. Miksi? MQA:ta voi perustellusti pitää lähinnä yhtä hyvänä ideana kuin aikanaan CD-levyjen kopiointisuojausta. MQA on yksinkertainen keino lisensoida teknologiaa, mikä on musiikin kuluttajalle maksullista tavalla tai toisella. MQA-koodattuja äänitteitä voi kuunnella täydellä resoluutiolla vain lisensoiduilla laitteilla. Samaan tai parempaan äänenlaatuun pääset laadukkaalla FLAC-koodatulla äänitteellä, joka toimii käytännössä kaikilla laitteilla ilman arvailuja. Varsinainen äänitteen laatu on kuitenkin tyystin eri asia. Toki MQA-koodattujen äänitteiden joukossa on erinomaisia yksilöitä, mutta yleisesti hyväksytyksi standardiksi MQA ei ole pystynyt ainakaan toistaiseksi. Huippuäänitteet kannattaa siis edelleenkin hankkia rajoituksetta käytettävissä olevassa FLAC- tai DSD-muodossa.

Voinko ohjata Melcoa perinteisellä kaukosäätimellä?

Tämä on tietyillä lisävarusteilla mahdollista, mutta ei loppujen lopuksi kovin tarkoituksenmukaista. Voit ohjata ulkoisen aseman CD-toistoa Melcon etupaneelin näppäimillä. Jos levy on säilyttämisen arvoinen, mikset samalla tallentaisi sitä Melcoon? Tallennuksen jälkeen levy on heti käytettävissä vaikka iPadillä selaten. Toisaalta esimerkiksi kuulokelaitteiston yhteydessä Melcon etupaneelin painikkeet ovat mukava ominaisuus, koska pääset valitsemaan musiikin soimaan muutamalla painalluksella.

Pätkiikö Melcon toisto, jos nettiyhteydessä on ongelmia?

Ei, jos kuuntelet Melcolle taltioitua musiikkia. Tidal ja Internet-radiokanavat ovat luonnollisesti riippuvaisia nettiyhteyden toimivuudesta. Melcolla saat rakkaan CD-levysi soimaan virheettömällä äänenlaadulla vaikka koko kotiverkko päättäisi yhtäkkiä olla toimimatta.

Miltä Melco kuulostaa?

Melco kuulostaa aidolta musiikilta, jos muu laitteistosi antaa siihen mahdollisuuden. Mutta voit olla varma, että Melco ei estä musiikkiasi pääsemästä täyteen loistoonsa. Jos Melcon vaikutusta DA-muuntimien tai striimereiden suorituskykyyn halutaan yleistää, niin pääsääntöisesti lopputulos kuuluu huomattavasti erottelevampana, taustaltaan mustempana, sävyiltään rikkaampana ja kauttaaltaan voimallisempana esityksenä.

Melco pähkinänkuoressa

Tietokonetta ei tarvita asennuksessa, eikä myöskään erikoistietämystä verkkotekniikasta.

Melcoon voi tallentaa musiikkia CD-levyiltä, siirtämällä verkon yli tietokoneelta, automaattisella USBkopioinnilla tai ostamalla musiikkia esimerkiksi Highresaudio.com musiikkikaupasta.

Melcossa on erityinen verkkoliitäntä striimeriä varten ja toinen ohjausta varten – näin varmistamme korkealaatuisen ja luotettavan musiikintoiston jopa vaikeimmissa verkkoympäristöissä.

Melco on optimoitu kauttaaltaan vain ja ainoastaan musiikin virheettömään toistoon striimerille tai USB DA-muuntimelle.

Ensiluokkaisen raudan lisäksi Melco sisältää esiasennetun ja valmiiksi säädetyn musiikkipalvelinohjelmiston, joka tukee kaikkia merkittäviä tiedostomuotoja mukaan lukien studiolaatuiset korkean resoluution tiedostot.

Selkeä näyttö etupaneelissa – esittää toistettavan kappaleen tietoja ja toimii neljän näppäimen avulla helppona käyttöliittymänä.

Melco käynnistyy lyhyessä ajassa etupaneelin virtakytkintä painamalla – kuten perinteinen hifilaite.

Huoleton vikatilanteissa – sähkökatkosten yhteydessä Melco ei hukkaa sisäänsä tallennettua musiikkia.

Melco osaa skaalata HighRes -studiotallenteet pienempään resoluutioon, jos se on liitetty vanhempaan ja ominaisuuksiltaan rajoitettuun USB DA-muuntimeen.

USB DA-muuntimeen liitettynä Melco voi toistaa musiikkia oman kirjastonsa lisäksi Tidal-musiikkipalvelusta ja kotiverkon muilta musiikkipalvelimilta (esimerkiksi tietokoneet tai NAS-laitteet).

Katkeamaton Gapless -toisto on mahdollista useimmilla formaateilla, joten esimerkiksi klassiset musiikkiteokset voidaan toistaa ilman kappaleiden välisiä taukoja (WAV, FLAC, AIFF, ALAC).

Melco tukee kaikkia tärkeimpiä digitaalisen musiikin tiedostomuotoja (esimerkiksi AAC, AIFF, ALAC, DSF, DSDIFF, FLAC, MP3, OGG, WAV).

Teknisiä yksityiskohtia

Toinen LAN-portti ulkoiselle striimerille (verkkomusiikkisoittimelle) – tiedonsiirron virheettömyys ja yksinkertainen käyttöönotto.

Galvaanisesti erotetut Ethernet-portit – erinomainen suojaus eliminoi myös kotiverkon tyypillisistä maadoitusongelmista aiheutuvat häiriöt.

LAN LED -merkkivalojen poiskytkentä – varmistaa tiedonsiirron absoluuttisen eheyden.

Oma virransyöttöpiiri LAN-porteille – parantaa edelleen häiriösuojausta.

Kaksi laboratoriotason virtalähdettä – LAN-väylän, USB-väylän, muistien ja järjestelmänhallinnan sähkönsyöttö on tarkoin erotettu (vain N1ZH ja N1ZS).

Huippuluokan datakello ultrapienellä jitterillä – varmistaa puhtaimman USB DA-muuntimelle tai striimerille saapuvan signaalin.

Tukee kaikkia tärkeimpiä näytteistystaajuuksia sekä serverinä että soittimena – 44.1K, 48K, 88.2K, 96K, 176K, 192K, 384K, 2.8M, 5.6M, 11.3M

Bittisyvyys – 16 – 32bit PCM ja 1bit DSD

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.