Hyperion MKII

10100,00

Uniikilla kaktus-neulavarsitoteutuksella varustettu Soundsmithin lippulaiva Low-output Fixed Coil – äänirasia

  

Fixed Coil -äänirasioiden perusidea on saada neula pysymään levyurassa jatkuvassa kontaktissa uraseinämän kanssa ja näin poimimaan levyltä kaiken siellä olevan informaation. Ratkaiseva tekijä tässä tehtävässä on Soundsmithin äänirasioiden tärkein ominaisuus: liikkuvien osien mahdollisimman pieni massa. Fixed Coil – äänirasioiden liikkuvien osien massa on noin viidesosa tyypillisen mc-äänirasian verrattuna. Pienen massan ansiosta neula/neulavarsikokonaisuuteen varastoituu vähemmän energiaa, ja siksi, vaimennuksesta huolimatta, myös neulaan takaisinpäin heijastuvaa energiaa on vähemmän.

Neula pysyy täten hallitummin levyurassa (vähemmän ”urajitteriä”), minkä kuulee esim. mc-äänirasioihin nähden jopa 10-15dB (1000Hz) parempana kanavaerotuksena. Pieni liikkuvien osien massa tarkoittaa myös korkeampaa luonnollista resonanssitaajuutta ja resonanssin pienempää amplitudia. Näin generaattorisysteemiin kohdistuu pienempiä värähtelyvoimia, mikä edelleen parantaa äänen tarkkuutta. Lisäksi neula kulkee urassa ääneti ilman sihinää.

Muihin etuihin kuuluu esimerkiksi: Rauta-ankkurirasian jousitusjärjestelmän luonnollinen kestävyys, joka estää rasian rikkoontumista sekä johtojen väsymisen ja kovettumisen hitaus, koska kiinteistä keloista
tulevien lead-out johtojen ei tarvitse taipua jatkuvasti edestakaisin. Lisäksi rakenteen ansiosta Fixed Coil -äänirasioiden suoritusarvoja (antojännite, komplianssi, monofonisuus) voidaan vaihtaa muuttamatta liikkuvien osien massaa, ääniominaisuuksia tai muotoa. Fixed Coil – äänirasioiden kuusikylkinen runko suojaa häiriöiltä ja täten vähentää huomattavasti kohinaa sekä surinaa. Rakenteen ansiosta käytetyn Soundsmith-äänirasian voi korjauttaa valmistajalla pienellä summalla alkuperäiseen kuntoon.

Hyperion MKII

Hyperion MKII on äänirasia kaikkein parasta haluaville audiofiileille. Rasia erottuu muista radikaalilla neulavarrella, joka on valmistettu ja muotoiltu kaktuksen piikistä. Luonnollisesti kapeneva muoto, pinotut pylväsmäiset kuidut ja hartsivaimennus sopivat täydellisen neulavarren tarkkoihin parametreihin: pieni massa, äärimmäinen jäykkyys, sisäinen vaimennus ja valtava lujuus. Äänirasia on saatavana saatavana kahdella ei neulan profiililla (CL- tai OC-CL) ja myös kahdella eri komplianssilla. Kiinteäkelainen matalan antojännitteen (0.4 mV/5cm/sec) äänirasia contact line -neulalla (Contact Line tai Optimized Contact Line) ja käsintehdyllä kaktuksenpiikkineulavarrella.

Valmistajan sivu

  • Neulavoima: 1.8-2.2g
  • Neulan massa: 0.30mg
  • Komplianssi: 10/12µm/mN
  • Taajuusvaste: 20 – 20 000 Hz ± 1dB
  • Kanavaerottelu: 34-35dB (1000Hz)
  • DC- resistanssi 10Ω
  • Dokonaispaino: 12.2g
  • Suositeltu kuormitus ≥ 470Ω
Nimi
Sähköposti
Puhelin
Enquiry
Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.