grado

Yhdysvaltalainen Grado Laboratories on eräs audioalan vanhimpia perheyrityksiä. Yrityksen perustaja Joseph Grado on tullut tunnetuksi ensimmäisen stereofonisen MC-äänirasian kehittämisestä.

Puolivuosisatainen rakkaus aitoon musiikin toistoon sekä korkeat laatukriteerit täyttävä valmistusprosessi ovat luoneet Gradosta instituution alallaan. Tehtaalla on hallussaan peräti puolen sataa eri patenttia oman alansa tuottesta.

Näytä tuotteet / Vieraile sivustolla

Gradon äänirasiat ovat käsite. Ne tunnetaan poikkeavista teknisistä ratkaisuista ja erittäin kilpailukykyisestä äänenlaadusta. Gradon äänirasia on erinomainen valinta, kun toiveena on tasapainoisesti soiva, riittävän laajakaistainen ja äänitteen yksityiskohtia luonnollisella tavalla esiin tuova äänirasia.

GRADO ÄÄNIRASIAT

Kukapa ei olisi kuullut Gradon äänirasioista tai kuulokkeista? Brooklynista, New Yorkista käsin edelleen toimiva Grado Labs on valmistanut äänirasioita yli 60 vuoden ajan primus motorina 50:llä stereo-äänirasioihin liittyvällä patentilla äänentoiston Hall of Fameen 1982 nostettu Joseph Grado (1924-2015).

Grado-äänirasiat ovat MI (moving iron) tyyppiä tehtävään tarkoin suunnitellulla transmissiolinja-neulavarrella (OTL), kiinteällä akselinsuuntaisella neulageneraattorimoduulilla ja Gradon omalla magneettikenttäjärjestelmällä.

MI-äänirasia poikkeaa tavallisesta MM-äänirasiasta siten, että neulavarren yläpäässä magneettien sijaan on rautaseoksesta valmistettu pienoiskappale, joka värähdellessään kiinteiden magneettien läheisyydessä synnyttää sähköjännitteen indusoituneessa magneettikentässä kiinteiden kelojen vaikutuspiirissä.

Strategisesti vaimennettu teleskoopiirakenteinen OTL-neulavarsi siirtää signaalin parhaalla mahdollisella tavalla neulasta neulavarteen ja siitä magneeteille ja keloille vähentäen kohinaa, parantaen äänikuvaa ja lisäten ääneen yksityiskohtien rikkautta.

Gradon MI-äänirasioiden rakenne mahdollistaa kevyen neulavarsikokonaisuuden ja matalan neulamassan, mikä tarkoittaa vähemmän säröä ja parempaa transienttitoistoa kuten myös levyjä hitaammin kuluttavan alhaisen neulavoiman käytön.

Jokainen Gradon äänirasiayksilö on käsin koottu ja testattu (taajuusvaste, antojännnite per kanava, kanavatasapaino, lineaarisuus, induktanssia ja resistanssi). Huolellinen suunnittelu ja valmistus takaa vakaan suorituskyvyn ja luotettavuuden.

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.