slider-img-06

Alunperin sveitsiläinen Thorens on yksi vanhimpia levysoitinvalmistajia – ensimmäisen levysoittimensa se valmisti Edisonin jalanjäljissä jo vuonna 1903. Nykyään Thorensilla on reilun tusinan verran soittimia perustasosta juhlaviin erikoismalleihin – komeana esimerkkinä tuore TD900-sarja. Tuotevalikoimaan kuuluu myös äänivarsia ja levysoitintarvikkeita.

Gramofonien suoravetomoottoreilla, äänirasioilla ja kaiverruskoneilla viime vuosisadan alussa aloittanut Thorens palasi komeasti levysoitinmarkkinoille vuonna 1957 julkistetulla, legendaarisella TD124-soittimella. Soittimen vaikutus yhtiön tulevaan toimintaan levysoitinvalmistajana oli valtaisa. 1960-luvulla Thorens toi markkinoille useita hifi-tason levysoittimia, joista kaksi on yli muiden. Ensimmäinen oli 1965 lanseerattu TD 150 TP13-äänivarrella ja myöhemmin yhtiön tavaramerkiksi tulleella jousitetulla apurungolla. Toinen oli vuonna 1972 TD 150:n korvannut Thorens TD 160. TD 160:ssa oli samanlainen kolmesta pisteestä tuettu, kelluva apurunko ja sama synkroninen kaksivaiheinen ac-moottori kuin TD 150:ssa, mutta uusi TP16-äänivarsi. Molemmista soittimista ilmestyi useita Mk-versioita myöheminpä vuosina.

Ei vain uusissa 900-sarjan levysoittimissa, vaan enemmän tai vähemmän kaikissa nykymalleissa, Thorens tukeutuu tekniikkaan, jonka se hioi huippuunsa TD 150- ja TD 160- soittimissaan jo 1960- ja 70-luvulla. Tavoite on edelleen sama kuin aikoinaan: äänen mahdollisimman suuri realistisuus, laaja dynamiikka sekä käyttäjäystävällisyys unohtamatta tyylikästä ulkonäköä ja asiallisia päivitysmahdollisuuksia.

Näytä tuotteet / Vieraile sivustolla

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.