B&W_600_Series_2018_007_012

Monille voi tulla yllätyksenä, että John Powersin vuonna 1966 perustama B&W ( Bowers ja Roy Wilkins aloittivat radio- ja hifi-elektronikan jälleenmyyjinä) on yli 50 vuotta kestäneen toimintansa aikana ollut merkittävä kaiuttimien toimittaja myös ammattiäänentoiston puolella ilman että olisi koskaan valmistanut varsinaisia pro-kaiuttimia. Innovatiivisilla, teknisesti toimivilla ja ääneltään korkeatasoisilla kaiuttimillaan B&W on yksinkertaisesti vakuuttanut niin hifi-harrastajat kuin ammattilaisetkin.

Näytä tuotteet / Vieraile sivustolla

B&W:n historia

Jatkuvan innovatiivisuuden taustalla on alkuaikojen vahva panostus tutkimukseen ja kehitystyöhön. Vuonna 1982 yhtiö käynnisti tutkimukselle omistetun ja tarkoitukseen erityisesti suunnitellun SRE-keskuksen (Steyning Research Establishment) kymmenine tutkijoineen ja kuunteluhuoneineen, joista osa tyypillisiä olohuoneita, osa lähes kaiuttomia. Välineet laser-interferometriaa varten, tehokas mittauskalusto ja super-tietokone mahdollistivat heti alusta alkaen B&W:lle tärkeiden asioiden tutkimisen kuten kaiuttimien vaihelineaarisuus ja kaiutinelementin kartion rakenne. B&W on aina elementtejä myöten valmistanut kaiken kaiuttimissa tarvitsemansa itse.

B&W:n kuuluisia keksintöjä ovat 1974 patentoitu, hartsilla kyllästetty ja kevlarista valmistettu jäykkä keltainen kaiutinkartio hyvällä sisäisellä vaimennuksella ja pienellä säröllä; DM6-kaiuttimen vaihelineaarinen toteutus vuodelta 1976; DM7:n bassokotelosta kokonaan erillinen diskanttielementti vuodelta 1977 (tekniikka joka on yhä käytössä); edelleen käytössä oleva bassokotelon matriisirakenne koteloresonanssien minimoimiseksi; Nautilus-kaiutin eksponentiaalisesti kapenevilla takatorvilla; ilman kulkua refleksikanavan aukossa tehostava Flowport-tekniikka; timanttidome diskanttielementtinä; kevlar-kartion korvannut Continuum-komposiittikartio; jne. jne.

Teknisen innovatiivisuutensa lisäksi B&W tunnetaan panostuksestaan kaiuttimiensa teolliseen muotoiluun, mistä aina 1990-luvun loppuun vastasi Kenneth Grange ja uusista 800-sarjan kaiuttimista Morten Villiers Warren.

Hifi- ja kotiteatterikaiuttimien lisäksi B&W valmistaa nykyään laadukkaita kuulokkeita (esim. P3, P5, P7), iPod- ja tietokonekaiuttimia (esim. Zeppelin) ja autokaiuttimia (esim. Jaguar, Volvo).

Amerikkalaisen EVA Automationin alla vuodesta 2016 toiminut B&W on edelleen yksi maailman arvostetuimmista kaiutinvalmistajista, jonka tuotteita myydään miljooniin koteihin ja satoihin studioihin ympäri maailman.

MR Hifi suosittelee

Päivitetään…
  • Ostoskori on tyhjä.